Biografie

Amanda Nobel volgde de Academie voor Edelsmeden in Zeist. Na deze met goed gevolg te hebben afgerond, is zij in 2015 haar eigen edelsmederij begonnen. Geïnspireerd door feeërieke afbeeldingen, nostalgische voorwerpen, mythologie, oude technieken en edelstenen geeft zij zich vol overgave over aan het maken van sieraden met een romantische uitstraling. Maar, ook in het ontwerpen en uitvoeren van strakkere designs vindt ze uitdaging en voldoening.
 
Zij laat zich leiden door het verhaal achter het sieraad: dat van de maker en dat van de drager. Deze twee samen te brengen tot een uiteindelijk bijzonder en persoonlijk stuk is één van de aspecten die haar zo boeien aan dit prachtige ambacht.
 
Haar sieraden laat zij "groeien" gedurende het productieproces. Het onverwachte, geheimzinnige eindresultaat voert haar behoefte aan mystiek. Ze houdt van het gedetailleerde werk en gaat uitdagingen hierin niet uit de weg.
 
Met heel veel plezier neemt zij u mee naar haar wereld als edelsmid en is zij u graag van dienst wanneer u interesse heeft in de sieraden op de website of wanneer u een sieraad naar wens wilt laten maken.
 
JoomSpirit